Σούπα από μπρόκολο
Έχουμε δει μπρόκολο σε πίτσα, σε σουφλέ, ή σε σαλάτα, όμως η σούπα από μπρόκολο είναι μία λιγότερο γνωστή συνταγή και ίσως, η πλέον κατάλληλη για τα κρύα και βροχερά απογεύματα του Φεβρουαρίου.
Υλικά:
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 750 γρ. φρέσκο μπρόκολο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- Κρουτόν
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε λιώνοντας το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, το καρότο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και σοτάρουμε για έξι λεπτά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι και ανακατεύοντας για ένα λεπτό, έως ότου αρχίσει το χρώμα του να ξανθίζει.
Ρίχνουμε τον ζωμό του κοτόπουλου και αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει για 15 λεπτά, μέχρι το μπρόκολο να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και με τη βοήθεια ενός μπλέντερ, ανακατεύουμε τη σούπα μέχρι να γίνει πουρές και να αποκτήσει μία βελούδινη υφή. Ρίχνουμε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με κομμάτια κρουτόν.